Aprikoosi-toorjuustukook (küpsetamata)

Aprikoosi-toorjuustukook (küpsetamata) image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 45 min

Koostisosad

12 tk
    • 159,55   g Keelekese küpsised
    • 25   g Kookosehelbed
    • 125   g Võid
    • 500   g Aprikoosi
    • 7   Želatiinilehte
    • 200   g Vahukoort
    • 600   g Toorjuustu
    • 150   g Suhkrut
    • 1   Laim
    • 3   Kardemonikupart
    • 2   Sidrunit
    • 1   pakk Suhkruglasuuri

Ettevalmistus

    Purusta küpsised köögikombainis ja sega kokku kookoselaastudega. Sulata või ja sega see massi sisse. Aseta valmistatud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (läbimõõduga 26 cm). Vajuta tainas lusikaga korralikult laiali ja jahuta 30 minutit.

    Pese ja kuivata 400 g aprikoose, eemalda kivid ja lõika kuubikuteks. Paisuta želatiinilehed külmas vees. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega sisse toorjuust, laimi mahl ja 120 g suhkrut. Pigista paisunud želatiinilehed kuivemaks ja sulata need madalal temperatuuril. Sega sulatatud želatiini sisse üks kuni kaks supilusikatäit kreemi, seejärel lisa saadud mass ülejäänud toorjuustukreemile ja sega kiiresti läbi. Lisa vahukoor ja aprikoositükid, kalla mass koogivormis olevale põhjale ja aja see laiali. Lase koogil külmkapis jahtuda vähemalt 4 tundi.

    Pese ülejäänud aprikoosid, lõika need pooleks, eemalda kivid ja lõika need õhukesteks viiludeks. Lao aprikoosiviilud koogile. Eemalda kardemoniseemned kupardest ja purusta need uhmris. Lisa sidrunimahlale vett kuni 250 milliliitrini, lisa ülejäänud suhkur, kardemon ja koogiglasuur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja lase seejärel üks minut jahtuda. Alustades koogi keskosast, kata see õhukese glasuurikihiga. Lase glasuuril jahtuda ja koogil tarretuda.