Pese köögiviljad ja sibul ning lõika need kuubikuteks. Pese ja kuivata liha, eemalda kelmed ja pane liha koos köögiviljadega potti, lisa 2,5 liitrit külma vett ja lase keema tõusta. Lisa sool ja keeda potis kaane all üks tund.
Borš
Koostisosad
6
Portsjonit
-
- 400 g Köögiviljapuljongit
- 2 Sibulat
- 1 kg Veiseliha
- Soola
- Must pipar
- Suhkrut
- 600 g Punapeet
- 4 Porgand
- 2 Porrulauku
- 100 g Peekon
- 2 spl Päevalilleõli
- 2 spl Äädikas
- 2 spl Tomatipastat
- 2 tk Loorberilehte
- 100 g hapukoor
- 0,25 peotäit Rohelist sibulat
Ettevalmistus
Kuni puljong keeb, koori ja riivi peet ja porgandid peeneks. Puhasta porrulauk ja lõika see õhukesteks rõngasteks. Lõika peekon väiksemateks tükkideks.
Tõsta liha puljongist välja ja lõika see väikesteks tükkideks. Kurna puljong läbi sõela (keedetud köögivilju ei kasutata supi jaoks). Prae peet, porgand ja porrulauk koos peekoniga kuumas õlis 5–7 minutit. Lisa sool, pipar, suhkur, äädikas ja tomatipüree, vala peale puljong. Lisa loorberilehed ja liha ning keeda potis kaane all 10 minutit. Maitsesta borš soovi järgi ning serveeri hapukoore ja peeneks hakitud sibulatega.