Filotaina vormiroog

Filotaina vormiroog

TaseKeskmine
Valmib60 min

Ettevalmistus

  1. Koori punased sibulad, lõika pooleks ja seejärel peenteks ribadeks. Pane sibulad koos äädika, näpuotsatäie soola ja 1 tl suhkruga suletavasse anumasse ja lase marineerida umbes 1 tund. Võta valmistainas 30 minutit enne küpsetamist külmkapist välja, et see soojeneks toatemperatuurini.
  2. Vahepeal kuumuta pöördõhuga ahi temperatuurini 180 °C ja määri kandiline küpsetusplaat (u 20 x 30 cm) võiga.
  3. Lõika viigimarjad õhukesteks sektoriteks. Lõika ka Camembert õhukesteks viiludeks. Sega munad ja koor hoolikalt läbi ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
  4. Aseta 2 filotaina lehte üksteise peale, lühem külg ülespool. Nüüd voldi tainas lõõtsataoliseks ja aseta see küpsetusvormi. Korda, kuni tainas on ära kasutatud ja vorm on täis. Nirista sulatatud või tainale ja määri õrnalt pintsliga laiali. Aseta viigimarja ja Camembert'i viilud muna-rõõskoore seguga volditud taina vahele. Eemalda tüümianioksalt lehed ja puista need vormiroale ning küpseta seejärel 30–35 minutit, kuni see on pealt kuldpruun.
  5. Poolita pirn, eemalda südamik ja lõika õhukesteks sektoriteks. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja lisa pirnisektorid. Prae 2 minutit ning karamelliseeri 1 tl suhkru ja väikese koguse värske tüümianiga veel 2 minutit.
  6. Jäta vormiroog vähemalt 20 minutiks jahtuma ja lõika seejärel portsjoniteks. Serveeri karamelliseeritud pirnide ja marineeritud sibulatega ning lisa kõigele kõrvitsaseemneõli. Vormirooga võib nautida nii soojalt kui ka külmalt.