Pese ja puhasta tšillikaun. Puhasta küüslauk. Tükelda mõlemad peeneks, sega pune, 3 supilusikatäie õli, veidi soola ja piparaga ning lase 30–60 minutit tõmmata.
Grillitud baklažaanid tomati carpaccio'ga
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- g punane tšillikaun
- 1 Küüslauguküüs
- 0,5 tl Kuivatatud pune
- 4 - 5 spl Oliiviõli
- Soola
- Pipart
- 450 g suur baklažaan
- 500 g "Härjasüdame" tomat
- 1 spl Sidrunimahla
- 100 g Lambajuustu
Ettevalmistus
Pese baklažaan, kuid ära eemalda selle vart. Lõika see pikisuunas umbes 1 cm paksusteks viiludeks, nii et viilud jääksid endiselt varre külge. Määri need õhukese kihi vürtsiõliga ja küpseta kuumal grillil 2–3 minutit mõlemalt poolt, seejärel määri õliga veel 1-2 korda.
Vahepeal puhasta ja lõika tomatid õhukesteks viiludeks. Laota tomativiilud taldrikule, maitsesta soola, pipra, ülejäänud õli ja sidrunimahlaga. Aseta baklažaan lehvikukujuliselt tomatitele ja puista peale lambajuustu.