Grillitud baklažaanid tomati carpaccio'ga

Grillitud baklažaanid tomati carpaccio'ga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 25 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    •   g punane tšillikaun
    • 1   Küüslauguküüs
    • 0,5   tl Kuivatatud pune
    • 4   - 5   spl Oliiviõli
    •   Soola
    •   Pipart
    • 450   g suur baklažaan
    • 500   g "Härjasüdame" tomat
    • 1   spl Sidrunimahla
    • 100   g Lambajuustu

Ettevalmistus

  1. Pese ja puhasta tšillikaun. Puhasta küüslauk. Tükelda mõlemad peeneks, sega pune, 3 supilusikatäie õli, veidi soola ja piparaga ning lase 30–60 minutit tõmmata.

  2. Pese baklažaan, kuid ära eemalda selle vart. Lõika see pikisuunas umbes 1 cm paksusteks viiludeks, nii et viilud jääksid endiselt varre külge. Määri need õhukese kihi vürtsiõliga ja küpseta kuumal grillil 2–3 minutit mõlemalt poolt, seejärel määri õliga veel 1-2 korda.

  3. Vahepeal puhasta ja lõika tomatid õhukesteks viiludeks. Laota tomativiilud taldrikule, maitsesta soola, pipra, ülejäänud õli ja sidrunimahlaga. Aseta baklažaan lehvikukujuliselt tomatitele ja puista peale lambajuustu.