Sega 400 g jahu, suhkrut ja soola. Lahusta pärm 250 ml leiges vees, seejärel lisa 3 supilusikatäit õli ja jahu. Sõtku 2-3 minutit, kuni tekib ühtlane tainas. Jäta tainas kaetuna soojas kohas kerkima 60 minutiks.
Grillitud oliiviõlikakk
Koostisosad
8
tk
-
- 430 g Jahu
- 0,5 tl Suhkrut
- 1 tl Sool
- 21 g pärmikuubik
- 4 - 5 spl Oliiviõli
- 50 g rohelisi ja musti oliive (kivideta)
Ettevalmistus
Haki oliivid ja sega ülejäänud jahuga. Sega neid pärmitaina sisse ja jaota 8 portsjoniks. Lase tainal veel 10 minutit kerkida, seejärel rulli iga tükk 15 cm läbimõõduga kakuks ja puista üle veidikese jahuga.
Määri kakud mõlemalt poolt kergelt õliga ja grilli mõlemalt poolt 3-4 minutit, kuni need on kuldpruunid. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.
Nipp! Soovi korral võid valmistada kakud ka u 2 tundi enne serveerimist. Pärast rullimist aseta kakud jahuga ülepuistatud ahjupaadile või kandikule ning pane need külmkappi. Määri kakud õliga vahetult enne küpsetamist.