Grillitud striploin steik spargelkapsa ja ürdikastmega

Grillitud striploin steik spargelkapsa ja ürdikastmega

TaseKeskmine
Valmib45 min

Ettevalmistus

  1. Valmista ürdivõi, segades pehmet võid, hakitud peterselli, teelusikatäit sinepit ja paar tilka sidrunimahla. Moodusta sellest rull, paki toidukilesse ja lase sellel külmkapis kõveneda, ideaalis terve öö jooksul. Keeda kartulid koorega ja lase neil jahtuda. Grilli lõigatud kartulid kuumal grillpannil. Valmis kartulid vala üle õliga, lisa sool ja pipar. Pese ja kuivata liha, tee mitu lõiget lihatüki serval olevale pekiribasse. Maitseta liha soolaga ja küpseta grillpannil või grillil. Nipp: toorema ja keskmise küpsusega liha saamiseks grilli seda mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit.
  2. Pane grillitud steigid taldrikule ja igaühe keskele pool lusikatäis ürdivõid. Kata kogu plaat fooliumiga ja lase steikidel mõnda aega seista. Tee ürdikaste, segades põhjalikult kokku tükkideks lõigatud punast sibulat, peotäis jämedalt hakitud peterselli, 2 tl sinepit, 100 ml oliiviõli, sidrunimahla, soola ja vürtse. Värske spargelkapsas lõika piklikeks segmentideks, vala õliga üle ja prae kiiresti kuumal vokkpannil. Ära muretse, kui spargelkapsas röstimisel tumedamaks muutub. Lisa soola ja pipart.
  3. Serveeri taldrikul steik, grillitud kartulid ja spargelkapsas. Serveeri ürdikaste eraldi kausis.