Hakklihapallid Pärsia lameleiva ja ajvar'i kastmega
Koostisosad
4
inimest
-
- 600 g Veisehakkliha (mahe)
- 1 Väike sibul
- 1 peotäis Peterselli
- 1 Mahemuna
- 2 spl Ekstra-väärisoliiviõli
- Soola
- Pipart
- Magus paprikapulber
- 8 puidust vardad
- 4 tk Lameleib
- 0,5 tk Kurk
- 8 Kirsstomatit
- Veidi segalehtsalatit
- 200 g Ajvar'i kastet
- Soovi korral: 400 ml jogurti-ürdi-dipikastet
Ettevalmistus
Hakkige sibul ja petersell peeneks ning segage koos muna ja maitseainetega hakkliha hulka. Vormige hakklihasegust 8 võrdse suurusega ovaalset palli ja lükake igaüks ühele vardale.
Praadige oliiviõlis keskmisel kuumusel igast küljest, kuni liha on läbiküpsenud. Lõigake kurk viiludeks ja tomatid veerandikeks. Soojendage lameleivad rösteris või ahjus. Asetage igale taldrikule üks lameleib, määrige sellele veidi ajvar'i kastet ning tõstke peale salatit, kurki ja tomateid. Nüüd asetage igale lameleivale 2 varrast hakklihapallidega. Sobib hästi koos maitsva jogurti-ürdi-dipikastmega!