Hakklihapallid Pärsia lameleiva ja ajvar'i kastmega

Hakklihapallid Pärsia lameleiva ja ajvar'i kastmega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 5 min
Valmistamine 10 min

Koostisosad

4 inimest
    • 600   g Veisehakkliha (mahe)
    • 1   Väike sibul
    • 1   peotäis Peterselli
    • 1   Mahemuna
    • 2   spl Ekstra-väärisoliiviõli
    •   Soola
    •   Pipart
    •   Magus paprikapulber
    • 8   puidust vardad
    • 4   tk Lameleib
    • 0,5   tk Kurk
    • 8   Kirsstomatit
    •   Veidi segalehtsalatit
    • 200   g Ajvar'i kastet
    •   Soovi korral: 400 ml jogurti-ürdi-dipikastet

Ettevalmistus

    Ettevalmistus:
  1. Hakkige sibul ja petersell peeneks ning segage koos muna ja maitseainetega hakkliha hulka. Vormige hakklihasegust 8 võrdse suurusega ovaalset palli ja lükake igaüks ühele vardale.

  2. Valmistamine:
  3. Praadige oliiviõlis keskmisel kuumusel igast küljest, kuni liha on läbiküpsenud. Lõigake kurk viiludeks ja tomatid veerandikeks. Soojendage lameleivad rösteris või ahjus. Asetage igale taldrikule üks lameleib, määrige sellele veidi ajvar'i kastet ning tõstke peale salatit, kurki ja tomateid. Nüüd asetage igale lameleivale 2 varrast hakklihapallidega. Sobib hästi koos maitsva jogurti-ürdi-dipikastmega!