Hapuoblikasupp haneliha, kartulite ja munaga

Hapuoblikasupp haneliha, kartulite ja munaga

TaseKeskmine
Valmib60 min

Ettevalmistus

  1. Keeda hanekintsud. Kui nad on valmis, pane need kõrvale. Lõika koorega kartulid kuubikuteks. Puhasta porgandid ja lõika need väiksemateks kuubikuteks, tükelda petersell. Prae õlis kartuleid, porgandeid, peterselli ja hakitud küüslauku, vala peale veidi puljongit ja küpseta veel mõnda aega. Seejärel vala köögiviljade juurde ülejäänud puljongi ja keeda 5–8 minutit. Eemalda liha keedetud hanekintsudelt väiksemate tükkidena ja pane kõrvale. Lisa köögiviljadele pestud hapuoblikaid ja keeda umbes 5 minutit. Sega koor kokku väikese koguse kuuma puljongiga, lisa sool, vala segu supi juurde ja lase keema. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
  2. Sega äädikas õlle ja vähese veega. Lase kõik keema. Kergelt keevasse vette vala üks haaval koorest ettevaatlikult munad ja lase neil keeda umbes 3 minutit, nii et munavalge kõveneb, kuid munakollane jääb vedelaks. Serveeri supp kausi sees munade ja hanelihaga.

Veel retsepte