Kalla hirss potti ja, segades pidevalt, rösti see, kuni tekib kergelt pähkline lõhn. Jälgi, et tangud ei kõrbeks ära. Seejärel pane tangud sõela ja vala peale keev vesi. Pane hirss tagasi potti, lisa kookospiim ja 3 supilusikatäit roosuhkrut. Sega kõik kokku.
Hirsi crème brûlée
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 0,5 klaasid Hirsitangusid
- 400 ml kookosepiim
- 3 spl Belbake roosuhkur
- 1 Vanillikaun
- Himaalaja sool
- 1 spl kookosõli
- 1 Apelsin
- Puuviljad
- Marjad
- 4 tl Belbake roosuhkur
Ettevalmistus
Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja eemalda seemned. Lisa need hirsile ja seejärel lisa ka ülejäänud kaun. Pidevalt segades lisa sool. Kata pott kaanega ja keeda väikesel tulel ilma segamata umbes 15 minutit, kuni kogu vedelik imendub.
Tõsta pott tulelt, eemalda vanillikaun, lisa apelsini koor ja mahl ning kookosõli. Sega kõik kokku. Blenderda kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Jaga crème brûlée kaussidesse ja lase jahtuda. Pane kausid 30–60 minutiks külmkappi.
Puista igale portsjonile teelusikatäis suhkrut ja põleta see spetsiaalse põletiga või aseta 5 minutiks 220 °C kraadini eelkuumutatud ahju (ülemise kuumutamise režiimil). Kaunista puuviljadega.