Hispaania stiilis küpsetatud munad tomatikastmes

Hispaania stiilis küpsetatud munad tomatikastmes
RaskusasteLihtne
Valmistamine35 min

Ettevalmistus

  1. Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Lõika paprika sarnase suurusega tükkideks. Võite kasutada ka sama värvi paprikat, kuid erinevad värvid annavad rohkem maitset ja muudavad roa visuaalselt erksamaks ja huvitavamaks. Tomatid riivida jämeda riiviga püreeks.

  2. Kuumuta keskmisel leegil pann, mis on mõeldud ka ahjus kasutamiseks (kui seda pole käepärast küpseta tavalisel pannil ja siis kasuta ahjupanni), vala sinna oliiviõli ja pane sibulad küüslauguga. Prae need läbipaistvaks ja lisa seejärel paprika. Hauta paar minutit ja lisa umbes 1 tl suitsupaprika pulbrit ning sega korralikult läbi, et see ära ei kõrbeks (paprika põletamine võib mõruda). Lisa tomatipüree, maitse järgi soola ja pipart ning lase massil pakseneda.

  3. Tee igale massis olevale munale väike süvend ja kui kõik munad on pannil, küpseta seda eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Puista peale ürte ja riivitud lambajuust ning serveeri röstitud saiaviiluga. Head isu!

  4. Variatsioon. Retsepti võib täiendada hispaania klassikalise Chorizo ​​vorsti ja/või türgi hernestega – toekama toidu saamiseks. Chorizo ​​vorsti väikeste kuubikutena võib lisada koos sibula ja küüslauguga, kalkuniherned enne paprikat.