Itaalia õhukesed pannkoogid Crespelle estragoni ja hakkliha täidisega

Itaalia õhukesed pannkoogid Crespelle estragoni ja hakkliha täidisega image
Raskusaste Keeruline
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:20 h

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Pannkoogid:

    • 2   - 3   spl Võid
    • 1   Muna
    • 150   ml Piima
    • 150   ml mineraalvesi
    • 125   g Jahu
    • 0,5   tl Soola
  • Täidis:

    • 150   g Šampinjonid
    • 1   spl Õli
    • 1   Sibul
    • 400   g Seguhakkliha
    •   Soola
    •   Pipart
    •   estragonikimp
    • 100   g rõõsk koor
    • 1   Muna
  • Lisaks:

    •   või panni määrimiseks
    • 90   g Gruyère’i juust

Ettevalmistus

  1. Taina jaoks sulata supilusikatäis võid ja lase jahtuda. Vahusta või koos muna, piima ja mineraalveega. Lisa jahu ja sool ning sega, kuni tekib ühtlane mass. Lase tainal kerkida 20 minutit.

  2. Kuni tainas kerkib, puhasta seened ja lõika need väikesteks kuubikuteks. Prae seeni õlis 5–7 minutit, kuni liigne vedelik aurustub. Koori ja tükelda sibul, lisa see pannile ja prae koos seentega 2-3 minutit. Seejärel lisa hakkliha ja prae umbes 7 minutit, kuni liha on murenev ja pruun. Maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

  3. Määri suur pann võiga, aja see kuumaks ja vala pannile õhukese kihina veerand pannkoogitainast. Prae pannkooki 1-2 minutit mõlemalt poolt ja aseta see taldrikule. Samal viisil prae ka ülejäänud pannkoogid.

  4. Pese estragon, raputa maha üleliigne vesi, rebi lehed vartelt ja haki need. Sega need kokku rõõsa koore, muna ja hakklihaga. Lao segu pannkookidele, keera need kokku ja aseta üksteise kõrvale küpsetusvormi. Riivi juust ja puista see pannkookidele. Küpseta pannkoogid eelsoojendatud ahjus 180 °C juures umbes 25 minutit. Selle roa juurde sobib hästi roheline salat.