Jaapani juustukook maasikatega

Jaapani juustukook maasikatega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 30 min

Koostisosad

16 Tükid
    • 250   g Rasvast toorjuustu
    • 60   g Võid
    • 90   ml Piima
    • 6   Muna (toatemperatuuril)
    •   Näputäis Soola
    • 150   g Suhkrut
    • 90   g Jahu
    • 40   g Tärklist
    • 1   Laimimahl
    •   või panni määrimiseks
    • 700   g Maasikaid

Ettevalmistus

  1. Kuumuta toorjuustu, võid ja piima kuumas veevannis, kuni või sulab. Sega mass ühtlaseks ja lase jahtuda. Eralda munavalge munakollasest. Vahusta munavalge koos soolaga tugevaks vahuks. Pidevalt segades, lisa 100 g suhkrut ja jätka vahustamist, kuni mass muutub läikivaks. Pane see kõrvale.

  2. Sega ülejäänud suhkur ja munakollane jahtunud toorjuustu massi sisse. Lisa sõelutud jahu ja tärklis ning sega sisse laimimahl. Jaga munavalged kolmeks osaks ja lisa need segades järk-järgult juustumassi.

  3. Vala tainas määritud koogivormi (läbimõõduga 24–26 cm) ja aseta see sügavale küpsetusplaadile. Vala küpsetusplaadile nii palju vett, et vorm oleks umbes 2 cm sügavusel vees. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 °C juures 60–70 minutit, kuni kook on helepruun.

  4. Seejärel lase sel välja lülitatud ja veidi avatud uksega ahjus 1 tund jahtuda. Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.

  5. Pese ja puhasta maasikad ning püreesta neist 500 grammi. Lõika ülejäänud maasikad neljaks. Eemalda kook vormist ja kaunista maasikatega. Serveeri koos maasikapüreega.

  6. Nipp. Selleks, et küpsetamisel vesi ei pääseks küpsetusvormi, on parem kasutada suletud vormi, nt silikoonist.