Juustu purukook mustikatega

Juustu purukook mustikatega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:30 h

Koostisosad

16 Tükid
  • Tainas:

    • 150   g Mandlid
    • 150   g Pehme või
    • 100   Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 280   g Jahu
    • 1   Munakollane
  • Täidis:

    • 400   g Mustikaid
    • 500   g Väherasvane kohupiim
    • 200   g rõõsk koor
    •   Poole maheapelsini riivitud koor ja mahl
    • 125   g Suhkrut
    • 4   Muna
    • 1   pakk Koorepudingupulber

Ettevalmistus

  1. Jahvata peeneks mandlid ja sõtku need kiiresti kokku ülejäänud taina koostisosadega, lisades vajadusel umbes 1 sl külma vett. Kasuta 2/3 tainast koogi põhjaks – pane see küpsetuspaberiga vooderdatud ja võiga määritud lahtikäivasse küpsetusvormi (26 cm läbimõõduga). Vormi umbes 3 cm kõrgune serv. Torka tainas kahvliga mitmest kohast läbi. Pane küpsetusvorm ja ülejäänud tainapuru jahedasse.

  2. Sorteeri, pese ja kuivata mustikad. Sega kohupiim, vahukoor, apelsinikoor ja -mahl, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Kiirelt sega sisse pudingupulber. Õrnalt sega sisse ka marjad. Vala mass tainapõhjale ja silu seda.

  3. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 30 minutit. Puista ülejäänud tainapuru koogile ja jätka küpsetamist samal temperatuuril veel 30–35 minutit. Võta kook ahjust välja ja lase sel jahtuda.