Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Jaga saadud mass alustesse pandud 12 paberist või silikoonist muffinivormi. Vajuta mass lusikaga korralikult laiali. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 8 minutit. Eemalda ahjust, lase 5 minutit jahtuda ja seejärel vähenda ahju temperatuur 160 °C kraadini.
Juustukoogikesed šokolaadipõhja ja karamellikastmega
Koostisosad
-
Koogid:
- 3 pakki Šokolaadiküpsiseid kreemitäidisega (Neos 140 g)
- 30 g Pehme või
- 100 g Pruun suhkur
- 300 g Rasvast toorjuustu
- 100 g Vahukoort
- 2 Muna
- 100 g Kreeka pähklid
-
Kunistus ja kaste:
- 90 g Suhkrut
- 12 Poolitatud Kreeka pähklid
- 30 g Võid
- 100 g Vahukoort
Ettevalmistus
Vahepeal sega kokku pruun suhkur, toorjuust, koor ja munad. Jämedalt purusta Kreeka pähklid ja sega need massiga. Jaota kreem vormidesse ja küpseta kuumas ahjus 30–35 minutit, kuni see muutub tahkeks. Eemalda koogikesed ahjust ja lase neil jahtuda.
Kuumuta väikesel pannil 30 g suhkrut koos ühe supilusikatäie veega, kuni suhkur karamelliseerub. Sega sisse poolitatud Kreeka pähklid, seejärel tõsta pähklid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lase neil jahtuda. Puhasta pann ja sulata selles või. Lisa ülejäänud suhkur ja kuumuta, kuni suhkur kergelt karamelliseerub. Vala peale vahukoor ja, segades pidevalt, keeda, kuni karamell on lahustunud. Lase kastmel jahtuda.
Eemalda koogikesed vormidest ja vala üle väikese karamellikastme kogusega. Kaunista iga koogike karamelliseeritud Kreeka pähkliga.