Juustukook murakatega

Juustukook murakatega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:25 h

Koostisosad

16 Portsjonit
    • 300   g Murakaid
    • 225   g Pehme või
    • 225   g Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 6   Muna
    • 500   g Väherasvane kohupiim
    • 500   g 20% kohupiim
    • 2   pakki Vanillipudingu pulber
    •   Või ja jahu küpsetusvormi töötlemiseks

Ettevalmistus

  1. Pese ja kuivata õrnalt murakad.

  2. Vahusta või, suhkur ja sool kreemja konsistentsini. Eralda munakollased, lisa need massile ja vahusta korralikult. Sega juurde mõlemad kohupiimad. Lisa pudingupulber ja sega veidi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, jaga see kolmeks osaks ja sega järk-järgult massi sisse.

  3. Pane veerand kohupiimamassist eelnevalt võiga määritud ja jahuga ülepuistatud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm). Laota peale murakad ja kata need ülejäänud kohupiimamassiga.

  4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 60–65 minutit. Kui koogi pealispind muutub liiga tumedaks, kata vorm viimaseks 15 minutiks alumiiniumfooliumiga. Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.