Kartulid kodujuustu ja tofuga

Kartulid kodujuustu ja tofuga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 40 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 6   Kartul
    • 2   tl Soola
  • Kodujuust:

    • 250   g kodujuust
    • 100   g hapukoor
    • 1   tk Punane sibul
    • 1   peotäis Roheline sibul
    • 125   g Peekon
    •   Soola
    •   Pipart
  • Vegan versioon:

    • 180   g Tofu
    • 160   g Kookosjogurt
    • 2   spl Sidrunimahla
    • 1   Küüslauguküüs
    • 1   Punane sibul
    • 1   peotäis Roheline sibul
    •   Soola
    •   Pipart
  • Baklažaani peekon:

    •   Baklažaan
    • 2   spl Sojakastet
    • 1   spl Oliiviõli
    • 1   tl Vahtrasiirup
    • 1   tl Sidrunimahla
    • 1   tl Suitsutatud paprika
    •   Soola
    •   Pipart
  • Lisaks:

    •   Till
    •   Petersell

Ettevalmistus

  1. Pese kartulid, pane need suurde potti, vala peale vesi, lisa sool ja keeda pehmeks.

  2. Kartulid kodujuustu ja peekoniga
  3. Pane kodujuustu kaussi ja lisa koor. Haki peeneks punane sibul. Haki roheline sibul ja küüslauk. Lisa kodujuustule. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Sega kahvliga, vajutades katki kodujşustu tükid.

  4. Prae peekon kuumal ja kuival pannil, aeg-ajalt seda segades. Pane peekon paberrätikule, eemaldamaks liigset rasva.

  5. Lõika soojad kartulid pooleks, laota kartulitele kodujuust ja peekon. Maitsesta pipra ja vähese linaseemneõliga. Kaunista värske peterselliga.

  6. Kartulid tofuga
  7. Pane tofu paberrätikute vahele ja pigista välja liigne vedelik. Pane kuubikuteks lõigatud tofu kaussi. Lisa kookosjogurt, läbi küüslaugupressi pressitud küüslauk, kuubikuteks lõigatud sibul, hakitud roheline sibul ja sidrunimahl. Lisa maitse järgi soola ja pipart.

  8. Vala suurde kaussi sojakaste, oliiviõli, vahtrasiirup ja sidrunimahl. Lisa suitsutatud paprika. Sega korralikult läbi.

  9. Lõika baklažaan umbes 3 mm paksusteks viiludeks. Puista neid rikkalikult soolaga ja jäta seisma 10 minutiks, kuni baklažaanist eraldub mahl. Seejärel kuivata baklažaan köögirätikuga. Lõika viilud ribadeks ja pane need marinaadi. Pane baklažaan kuumale kuivale pannile. Küpseta keskmisel tulel umbes 5 minutit mõlemalt poolt. Eemalda baklažaanid pannilt ja aseta need paberrätikule.

  10. Lõika soojad kartulid pooleks, pane peale tofu ja baklažaanipeekon. Maitsesta pipra ja vähese linaseemneõliga. Kaunista värske tilliga.