Kartulipannkoogid porru- ja sidrunihapukoorega

Kartulipannkoogid porru- ja sidrunihapukoorega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 45 min

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Pannkoogid:

    • 500   g Kartul
    • 200   g Porrulauku
    • 2   Muna
    • 80   g Jahu
    •   Soola
    •   Pipart
    •   Õli praadimiseks
  • Hapukoor:

    • 200   g hapukoor
    • 0,5   Mahesidrunikoor (riivitud)
    • 0,5   Murulaugu pott
    •   Soola
    •   Pipart

Ettevalmistus

  1. Koori, pese ja riivi peenel riivil kartulid, seejärel pressi köögirätikuga korralikult välja liigne mahl. Puhasta porrulauk, lõika see väga õhukesteks rõngasteks ja sega kartulite, munade ja jahuga. Lisa soola ja pipart. Saadud massist prae pannil kuumas õlis madalal kuni keskmisel temperatuuril väikesed pannkoogid (2-3 minutit mõlemalt poolt). Valmis pannkoogid pane hetkeks liigse õli eemaldamiseks paberrätikule ja seejärel pane sooja, kuni valmivad ülejäänud pannkoogid.

  2. Vahepeal pese murulauk, raputa maha liigne vesi, haki ja sega see hapukoore ja sidrunikoorega. Maitse ja serveeri koort pannkookidega.