Kodune burger sealihaga

Kodune burger sealihaga
RaskusasteKeskmine
Valmistamine4:00 t

Ettevalmistus

  1. Pane pestud ja kuivatatud seakaelakarbonaad ahjupotti. Lisa roosuhkur, jahvatatud paprika, sinep, sool, must pipar, oliiviõli ja üks purustatud küüslauguküüs. Hõõru kõik korralikult liha sisse ja lase sellel külmkapis marineerida 24 tundi.

  2. Vala marineeritud lihale 250 ml külma vett, kata pott kaanega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 130 °C juures 3,5–4 tundi, kuni liha hakkab lagunema.

  3. Vahepeal valmista grillkaste. Kuumuta potis õli, lisa peeneks lõigatud peekon ja prae see kuldpruuniks. Lisa jämedalt hakitud punane sibul, porgand, sellerijuur ja -varred, rõngasteks lõigatud terav paprika ja neli hakitud küüslauguküünt. Prae, kuni koostisosad on pehmed ja seejärel lisa tomatipüree, ketšup, mesi, grillimaitseaine ja värske tüümian. Vala peale puljong, lisa sool ja vürtsid ning keeda väikesel tulel. Seejärel blenderda püreeks.

  4. Aseta praetud liha kaussi ja lase sellel jahtuda. Kahvli või kätega rebi liha tükkideks ja sega ettevalmistatud grillkastmega (jäta osa kastmest kõrvale, et seda kasutada hiljem).

  5. Lõika burgerikuklid pooleks ja prae need kuumal pannil väikeses õli koguses. Pane alumisele kuklile mõned pestud ja kuivatatud spinatilehed, seejärel lao peale hapukapsas, grillkastmes liha ja viilutatud kurgid. Seejärel kata teise kuklitükiga. Serveeri ülejäänud grillkaste eraldi kausis.