Lasanje mozzarella ja päikesekuivatatud tomatitega

Lasanje mozzarella ja päikesekuivatatud tomatitega  image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 55 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 3   viilutatud mozzarella palli
    • 9   Lasanjeplaati
    • 1   Purk Päikesekuivatatud tomateid ( ribadeks lõigatud )
    • 1   Sibul ( puhastatud ja kuubikuteks lõigatud )
    • 500   g Hakkliha
    • 2   Purki Kooreta konservtomateid
    •   spl Provence’i maitseainet
    • 1   Loorberileht
    • 1   spl Oliiviõli
    • 30   g 82% Võid
    • 50   g Nisujahu tüüp 450
    • 250,03   ml 3.2% Piima
    •   Näputäis Muskaatpähkel
    •   Soola
    •   Pipart

Ettevalmistus

    Bologna kaste:
  1. Koori ja haki sibul peeneks. Kuumuta potis supilusikatäis oliiviõli ja pidevalt segades prae hakitud sibul klaasjaks. Lisa praetud sibulale hakkliha ja prae, segades pidevalt kahvliga. Seejärel lisa lihale konservtomatite mahl. Vajuta tomatid kahvliga katki ja pane potti liha juurde, lisa loorberileht, lusikatäis Provence’i maitseainet ja pipar. Sega kõike puulusikaga, purustades tomateid. Kuumuta umbes 5 minutit. Eemalda Bologna kaste tulelt ja lisa soola.

  2. Bešamellkaste

  3. Kuumuta puhtas kastrulis 250 ml piima. Teises kastrulis sulata 30 g võid. Lisa sulatatud võile 50 g nisujahu. Pidevalt segades kuumuta kõike umbes 2 minutit. Lisa või ja jahu massile kuuma piima. Sega mikseriga (kaste peab olema tükkideta). Eemalda pott pliidilt, lisa muskaatpähkel, sool ja pipar. Sega kõik kokku. Kui bešamellkaste on liiga paks, lisa sellele veidi piima.

  4. Jaga Bologna kaste, lasanje ja bešamellkaste kolmeks võrdseks osaks, kuid päikesekuivatatud tomatid ja mozzarella juust – 2 osaks.

  5. Kalla kuumakindlasse nõusse esimesena Bologna kastme kiht, pane peale 3 lasanjeplaati ja kata need bešamellkastmega (kasuta laialiajamiseks köögispaatlit), pane peale päikesekuivatatud tomatid ja mozzarella juustu. Korda seda kolm korda. Viimase lasanjekihina pane mozzarella. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures keskmisel riiulil umbes 25 minutit (kontrolli lasanjet 20 minuti pärast).

Sildid