Lehmalaiguline juustukook

Lehmalaiguline juustukook image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:10 h

Koostisosad

16 Portsjonit
    • 50   g Tume šokolaad
    • 5   Muna
    • 180   g Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 750   g Väherasvane kohupiim
    • 250   g 40% kohupiim
    • 1   pakk Vanilli- ja šokolaadipudingu pulber
    •   Või ja jahu küpsetusvormi töötlemiseks

Ettevalmistus

  1. Haki šokolaad, sulata see soojas veevannis ja lase jahtuda.

  2. Eralda munavalge munakollasest. Vahusta munakollased suhkru ja soolaga, kuni tekib paks, kreemjas mass. Sega saadud mass mõlemat tüüpi kohupiimaga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, jaga see kaheks osaks ja sega järk-järgult massi sisse. Jaota kreem kaheks osaks. Lisa ühele osale vanillipudingu pulber ja sega korralikult läbi. Vala mass võiga määritud ja jahuga ülepuistatud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm).

  3. Lisa vedel šokolaad teisele kreemi osale. Lisa šokolaadipudingu pulber ja sega korralikult läbi. Vajuta suure lusikaga mõned süvendid vanilli- ja šokolaadimassi, et tekiksid ebaregulaarsed laigud.

  4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 30 minutit. Vähenda ahju temperatuur 180 °C kraadini ja küpseta kooki veel 15–20 minutit. Vajadusel kata koogi pind alumiiniumfooliumiga, et see ei muutuks liiga tumedaks. Lülita ahi välja ja jäta kook ahjus jahtuma 10 minutiks, seejärel võta see ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.