Lihavõttepärg

Lihavõttepärg image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 1:30 h
Valmistamine 30 min

Koostisosad

4 inimest
    • 300   g Speltajahu tüüp 630
    • 150   g Leiget vett
    • 0,5   pakki Kuivpärmi
    • 1   tl Suhkrut
    • 2   spl Ekstra-väärisoliiviõli
    • 1   Näputäis Soola
    • 1   Munakollane
    • 1   sorts Piima
    • 150   g Toorjuustu
    • 20   g Mandlilaaste
    • 1   Salatkress
    •   Värvilised kevadised köögiviljad

Ettevalmistus

    Ettevalmistus:
  1. Sõtkuge jahu, vee-pärmi segu ja oliiviõli köögikombainis tainakonksu abil ühtlaseks tainaks. Laske 1 tund soojas kohas kinnikaetult seista. Vooderdage 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja eelkuumutage ahi 175 kraadini. Rullige kolmandik tainast jahusel pinnal lahti ja vooderdage sellega lahtikäiva koogivormi põhi. Jagage ülejäänud tainas 3 osaks. Rullige iga tükk kätega pikaks ribaks. Punuge palmikuks ja asetage pärjana lahtikäivasse koogivormi. Segage munakollane supilusikatäie piimaga ja pintseldage sellega tainast põhi ja pärg.

  2. Valmistamine:
  3. Küpsetage umbes 15–20 minutit, kuni pärg on kuldkollane. Laske jahtuda. Vahepeal segage toorjuust väikeses kausis ühtlaseks ning maitsestage vähese soola ja pipraga. Nüüd lõigake köögiviljad erinevateks kujunditeks. Määrige toorjuust pärja põhjale, kuid mitte servadesse. Nüüd ei ole teie ja teie lapse loovusel enam piire. Paigutage pärjale üheskoos lõbusad näod ja kujundid.