Puhasta ingver. Eemalda sidrunheinavartelt pehme osa. Pese ja puhasta tšillikaun. Haki kõik väga peeneks. Pese koriander ja raputa ära liigne vesi. Sega 2-3 koriandrioksa sojakastme, mõlema õli, ingveri, sidrunheina ja tšilliga. Pese ja kuivata lõhe, vajadusel eemalda soomused. Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Sega see ettevalmistatud marinaadiga läbi ja pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi.
Lõhefilee Tai marinaadis
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 20 g Ingverijuur
- 2 Sidruniheinavars
- 1 punane tšillikaun
- pool Kimp koriandrit
- 2 spl Sojakastet
- 1 spl Röstitud seesamiõli
- 3 spl Päevalilleõli
- 600 g Lõhefilee nahaga
- 2 Kevadsibula kimp
- Soola
- 1 Laim
Ettevalmistus
Puhasta kevadsibulad. Võta lõhefileed marinaadist välja, nõruta need ja olenevalt fileede paksusest grilli need mõlemal küljel 5–7 minutit (võib kasutada alumiiniumist grillialust), määrides aeg-ajalt fileetükke väikese koguse marinaadiga. Lõpus pane grillile ka kevadsibulad ja grilli neid pidevalt keerates 2-3 minutit. Lisa soola ja serveeri neljaks sektoriks lõigatud laimiga.