Mandlibesee

Mandlibesee image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1 h

Koostisosad

6 Portsjonit
    • 130   g Mandleid
    • 2   Munavalge
    • 130   g Tuhksuhkrut
    • 300   g Maasikas
    • 300   ml Vahukoort
    •   Sidrunmeliss

Ettevalmistus

  1. Pane mandlid 160 °C juures ahju ja rösti umbes 10 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lase jahtuda ja tükelda jämedateks tükkideks.

  2. Besee valmistamiseks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval tuhksuhkur ja sega, kuni moodustub ühtlane läikiv mass. Lisa mandlid.

  3. Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile beseemassist kaks ühesuurust ringi (läbimõõt u 20 cm).

  4. Põleta besee pealt leeklambiga kuldpruuniks ja küpseta ahjus (pöördõhurežiimil) 80–100 °C juures umbes 40 minutit. Lase jahtuda ja eemalda ettevaatlikult küpsetuspaberilt.

  5. Kaunista üks kahest beseest maasikapoolikute, vahukoore ja vähese melissiga. Teine besee purusta tükkideks ja puista esimesele peale.