Pane mandlid 160 °C juures ahju ja rösti umbes 10 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lase jahtuda ja tükelda jämedateks tükkideks.
Mandlibesee
Koostisosad
6
Portsjonit
-
- 130 g Mandleid
- 2 Munavalge
- 130 g Tuhksuhkrut
- 300 g Maasikas
- 300 ml Vahukoort
- Sidrunmeliss
Ettevalmistus
Besee valmistamiseks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval tuhksuhkur ja sega, kuni moodustub ühtlane läikiv mass. Lisa mandlid.
Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile beseemassist kaks ühesuurust ringi (läbimõõt u 20 cm).
Põleta besee pealt leeklambiga kuldpruuniks ja küpseta ahjus (pöördõhurežiimil) 80–100 °C juures umbes 40 minutit. Lase jahtuda ja eemalda ettevaatlikult küpsetuspaberilt.
Kaunista üks kahest beseest maasikapoolikute, vahukoore ja vähese melissiga. Teine besee purusta tükkideks ja puista esimesele peale.