Margherita pitsa

Margherita pitsa

TaseLihtne
Eeltöö2:00 t
Valmib45 min

Ettevalmistus

  1. Lisa kaussi toasoe vesi, pärm ja oliiviõli. Sega teises kausis kokku sool ja jahu. Lisa jahule järkjärgult vedelik. Sega lusikaga või kätega, kuni tainas ei ole vedel. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku umbes 5 minutit, kuni see on sile ja sitke. Seejärel kata tainas toidukilega ja lase sellel paar tundi kerkida.
  2. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, pane see kergelt jahusele lauale. Vormi osast taignast pitsapõhi. Lisa pitsapõhjale tomatikaste. Järgnevalt lisa pitsale mozzarella viilud ning soovi korral riivitud juust. Küpseta pitsat 220-kraadises ahjus pöördreižimisel umbes 15-20 minutit.
  3. Kui pitsa on valmis, võta see ahjust välja. Seejärel maitsesta vürtsisegu ja oreganoga. Lõpetuseks lisa pitsale värske basiilik.