Meekook pekaanipähklitega
Koostisosad
-
Pähklitainas:
- 4 tk Muna (suurus L)
- 200 g Kreemjat mett
- 100 g Võid
- 200 g Nisujahu
- 60 g Täistera nisujahu
- 140 g Pekaanipähkleid
- 2,5 tl Küpsetuspulbrit
-
Mees karamelliseeritud pähklid:
- 260 g Pekaanipähkleid
- 2 spl Küpsetuspulbrit
-
Meekreem:
- 200 g Valget šokolaadi
- 600 ml 30% hapukoort
- 1 spl Kreemjat mett
- 8 g Želatiini
- 40 ml Vett
- 250 g Mascarponet
-
Lisaks:
- 1 spl Kreemjat mett
- Kuuma vett
- Tuhksuhkrut
Ettevalmistus
Kuumuta potis mett. Klopi lahti munad, lisa soe mesi. Pärast seda lisa munadele sulatatud või. Sega küpsetuspulbriga kahte tüüpi jahu ja lisa tainale. Jahvata korralikult pekaanipähklid ja lisa need tainale. Sega korralikult läbi. Vala tainas ühtlaselt võiga määritud ja jahuga ülepuistatud koogivormi. Aseta kuni 175 °C eelsoojendatud ahju ja küpseta umbes 15–17 minutit.
Sulata pannil mesi ja lisa tükeldatud pekaanipähklid. Karamelliseeri neid umbes 2 minutit. Pärast määratud aega võta kook ahjust välja. Pane karamelliseeritud pähklid selle peale ja küpseta seda veel umbes 10 minutit. Seejärel jäta küpsetatud kook jahtuma.
Keeda 100 ml vahukoort samas potis, kus enne keetsid mett. Lisa koorele suur lusikatäis mett. Pärast seda lisa kõigele paisunud želatiin. Kui želatiin sulab, lisa peenestatud šokolaad. Kui kõik koostisosad on segatud, lase neil jahtuda. Vahusta 500 ml vahukoort. Eemalda küpsetusvormi servad ja lõika valmis tainas horisontaalselt pooleks. Pane taina ülemine osa kõrvale. Sulata mesi kuuma vee vannis ja vala see taina peale. Kinnita tagasi vormi servad. Kui mass jahtub veidi (ära lase sellel täielikult jahtuda, et mass ei kõvastuks), lisa sellele mascarpone juust ja sega väga hoolikalt, kuni tekib ühtlane mass. Sega see vahukoorega. Jaga valmis vahukoor ühtlaselt koogi alumisele kihile ja teise kihina pähklid. Pane kook külmkappi ja jäta see sinna umbes 1,5–2 tunniks. Valmis koogi võib üle puistata tuhksuhkruga.