Pese ja kuivata mustikad. Koori ja lõika kuubikuteks sibulad. Pese rosmariin, raputa maha üleliigne vesi, rebi lehed vartelt ja haki need. Pane kõik koostisosad potti, lisa kaneeli, teelusikatäis soola, 1/4 tl cayenne'i pipart, suhkrut ja äädikat ning lase keema tõusta.
Mustika tšatni
Koostisosad
2200
ml purgid
-
- 500 g Mustikaid
- 150 g Sibulat
- 1 rosmariinioks
- 1 tl Kaneel
- Soola
- Cayenne’i pipar
- 75 g Pruun suhkur
- 50 ml Palsamiäädikas
- 1 - 2 spl Sidrunimahla
Ettevalmistus
Keeda tšatnit aeg-ajalt segades madalal tulel 15–20 minutit. Kui tšatni hakkab paksenema, sega seda sagedamini, et see ei kõrbeks põhja. Lisa maitse järgi soola, cayenne'i pipart ja vajadusel sidrunimahla. Pane tšatni kuuma veega loputatud purkidesse. Pane purkidele kaaned peale ja lase neil jahtuda.