Oasupp tortillakrõpsude kattega

El tequito
El tequito
Oasupp tortillakrõpsude kattega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 35 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 200   g Sellerit
    • 100   g Porgandit
    • 1   Suur sibul
    • 2   - 3   tk Küüslauguküünt
    • 2   spl Ekstra neitsioliiviõli
    • 2   spl Tomatipastat
    • 2   tl Mehhikopärane vürtsisegu
    • 425   ml Musti ube
    • 425   ml Ube ja maisi tomatikastmes
    • 800   ml Köögiviljapuljongit
    • 100   g Köögikoor
    • 0,5   Laimi mahla ja riivitud koort
    •   Soola
    • 2   tk Tomatit
    • 1   peotäis Peterselli
    •   Pipart
    • 40   g Tortilla krõpse

Ettevalmistus

  1. Puhasta seller, koori porgandid. Poolita paksemad selleripulgad ja porgandid pikuti ning lõika kõik õhukesteks viiludeks. Koori ja tükelda sibul. Koori ja haki peeneks 1-2 küüslauguküünt. Hauta koos selleri, porgandi ja sibulaga kuumas õlis umbes 3 minutit. Lisa tomatipasta ja mehhikopärane vürtsisegu ning pruunista korraks.

  2. Nõruta mustad oad ja maisi-oa segu sõelal, loputa ja nõruta. Lisa aurutatud köögiviljadele, vala juurde puljong ja kuumuta keemiseni. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.

  3. Samal ajal sega kokku köögikoor, riivitud laimikoor ja -mahl. Lisa juurde ülejäänud kooritud küüslauguküüs ja maitsesta vähese soolaga.

  4. Puhasta ja tükelda tomatid. Peske petersell, kuivatage, eemaldage lehed ja tükeldage. Lisa mõlemad supile ja kuumuta korraks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi laimidipi ja tortillakrõpsudega. Head isu!