Puhasta seller, koori porgandid. Poolita paksemad selleripulgad ja porgandid pikuti ning lõika kõik õhukesteks viiludeks. Koori ja tükelda sibul. Koori ja haki peeneks 1-2 küüslauguküünt. Hauta koos selleri, porgandi ja sibulaga kuumas õlis umbes 3 minutit. Lisa tomatipasta ja mehhikopärane vürtsisegu ning pruunista korraks.
Oasupp tortillakrõpsude kattega
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 200 g Sellerit
- 100 g Porgandit
- 1 Suur sibul
- 2 - 3 tk Küüslauguküünt
- 2 spl Ekstra neitsioliiviõli
- 2 spl Tomatipastat
- 2 tl Mehhikopärane vürtsisegu
- 425 ml Musti ube
- 425 ml Ube ja maisi tomatikastmes
- 800 ml Köögiviljapuljongit
- 100 g Köögikoor
- 0,5 Laimi mahla ja riivitud koort
- Soola
- 2 tk Tomatit
- 1 peotäis Peterselli
- Pipart
- 40 g Tortilla krõpse
Ettevalmistus
Nõruta mustad oad ja maisi-oa segu sõelal, loputa ja nõruta. Lisa aurutatud köögiviljadele, vala juurde puljong ja kuumuta keemiseni. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.
Samal ajal sega kokku köögikoor, riivitud laimikoor ja -mahl. Lisa juurde ülejäänud kooritud küüslauguküüs ja maitsesta vähese soolaga.
Puhasta ja tükelda tomatid. Peske petersell, kuivatage, eemaldage lehed ja tükeldage. Lisa mõlemad supile ja kuumuta korraks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi laimidipi ja tortillakrõpsudega. Head isu!