Õhukesed pannkoogid kohupiima-marjatäidisega

Õhukesed pannkoogid kohupiima-marjatäidisega image
Raskusaste Keeruline
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:10 h

Koostisosad

6 Portsjonit
  • Tainas:

    • 2   spl Võid
    • 3   Muna
    • 2   spl Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 80   g Jahu
    • 200   ml Piima
    • 150   ml mineraalvesi
    •   Õli praadimiseks
  • Täidis ja kaste:

    • 300   g Teraline kohupiim
    • 100   g hapukoor
    • 60   g Pruun suhkur
    • 1   pakk Vanillisuhkur
    • 250   g Mustikaid
    • 250   g Murakaid

Ettevalmistus

  1. Sulata tainale mõeldud või ja lase sellel jahtuda. Sega või munade, suhkru ja soolaga. Lisa jahu. Lisa aeglaselt piim ja mineraalvesi, kuni tekib ühtlane tainas. Kata tainas ja jäta see umbes 30 minutiks kerkima.

  2. Vahepeal sega kokku kohupiim, hapukoor, 40 grammi suhkrut ja pakk vanillisuhkrut. Pese ja nõruta marjad.

  3. Valmistatud tainast prae õliga määritud pannil kuus pannkooki üksteise järel – mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Lase neil veidi jahtuda.

  4. Iga pannkoogi keskel pane kuuendik kohupiimakreemist ja mõned marjad ning voldi need õrnalt kokku. Aseta pannkoogid õlitatud küpsetusvormi volditud servaga alla poole. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 °C juures 20–25 minutit.

  5. Kuumuta ülejäänud marju ja suhkrut väikeses potis umbes 3 minutit, kuni marjadest hakkab eralduma mahl. Jahuta ja serveeri koos pannkookidega.