Eelkuumuta ahi koos 4 küpsetusvormiga (umbes 14 cm läbimõõduga) 200 °C kraadini. Leota rosinaid sidrunimahlas. Koori pirn, lõika see neljaks osaks, eemalda südamik ja lõika pirn kuubikuteks. Aseta tükeldatud pirn sidrunimahla.
Pannkook Dutch Baby (ahjupannkook) pirnide ja heledate rosinatega
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 40 g Heledad rosinad
- 1 Sidruni mahl
- 180 g Pirn
- 4 Muna
- 200 ml Piima
- 40 g Suhkrut
- Näputäis Soola
- 1 Vanillikaun
- 100 g Jahu
- 40 g Võid
- Tuhksuhkur kaunistamiseks
Ettevalmistus
Sega kokku munad, piim, suhkur, sool ja vanillikauna viljaliha. Pidevalt segades lisa vähehaaval jahu, kuni tekib ühtlane mass.
Jaga või eelkuumutatud küpsetusvormidesse, lase sellel sulada ja määri vormid pintsliga. Vala ettevaatlikult juurde tainas. Nõruta pirnid ja rosinad ning aseta need küpsetusvormide keskele. Küpseta pannkooke 12–15 minutit, kuni need kerkivad ja muutuvad kuldpruuniks. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri kuumalt.