Pasha

Lidli toitumisnõustaja Elis Videoretsept
Lidli toitumisnõustaja Elis  &  Videoretsept
 Pasha image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 18 h

Koostisosad

1 Kook
    • 1   Munakollane (aga selle võib ka ära jätta)
    • 100   g Suhkrut
    • 200   ml Vahukoort
    • 1   Apelsin
    • 1   tl Vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
    • 100   g Toasooja võid
    • 500   g Rasvast kohupiima (9–10%)
    • 50   g Mandlilaaste
    • 50   g Kuivatatud aprikoose
    • 50   g Soovi korral kollaseid rosinaid
    •   Serveerimiseks värskeid maasikaid; füüsaleid; mandlilaaste; purustatud pistaatsiapähkleid või muud meelepärast

Ettevalmistus

  1. Lõika aprikoosid ja rosinad väiksemateks tükkideks. Pane koos mandlilaastudega väiksemasse kaussi. Pressi neile peale poole apelsini mahl ning jäta maitsestuma.

  2. Vahusta käsimiksriga sulanud või ja suhkur, soovi korral lisa vahustades üks munakollane (see pasha on kuumutamata kujul).

  3. Et lõpptulemus oleks kreemisem, võiks ka kohupiima enne teiste koostisosadega kokku segamist veidi blenderdada või mikserdada. Tee seda niikaua, kuni näed, et kohupiim on ühtlasem ja kreemisem. Nüüd lisa kohupiim ka või-muna-suhkrukreemi juurde. Sega.

  4. Seejärel vala teise kaussi vahukoor ja mikserda see ka ühtlaseks vahuks. Nüüd lisa teiste koostisosade juurde ka vahukoor.

  5. Seejärel pressi kreemi sisse veerandi apelsini mahl ning lisa vanilje. Sega kõik kokku. Kõige viimasena sega kreemi sisse apelsinimahlas maitsestunud aprikoosid, rosinad ja mandlilaastud.

  6. Nüüd on sul vaja suuremat sõela, kaussi ja marlit (leiab näiteks apteekidest).

  7. Aseta sõel kausile ning laota sõela põhja suurem tükk kahekordset marlit.

  8. Tõsta kogu pasha kreem sõelale ning seejärel voldi marli servad kohupiimasegule ja aseta sinna peale mõni raskus, et rohkem vedelikku välja valguks. Jäta külmkappi nõrguma 16–20 tunniks.

  9. Järgmisel päeval kummuta pasha koogialusele ja eemalda marli. Kaunista meelepäraselt.