Keeda pasta soolases vees vastavalt pakendil olevatele juhistele, kuni see on parajasti pehme.
Pasta värske tomatisalsaga
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 500 g Pasta
- 1 kg Tomatid
- 1 Kevadsibula kimp
- 1 Basiilik potis
- 4 spl Oliiviõli
- Soola
- Pipart
- 1 - 2 tl Palsamiäädikas
- 150 g Kitse-toorjuust
Ettevalmistus
Vahepeal pese tomatid, lõika need pooleks, eemalda seemned ja lõika väikesteks kuubikuteks. Puhasta kevadsibulad ja lõika need väikesteks rõngasteks. Pese basiilik, raputa maha liigne vesi ja haki see peeneks. Sega kokku tomatite, sibularõngaste ja oliiviõliga. Lisa maitse järgi soola, pipart ja äädikat.
Kurna ja nõruta pasta. Sega see salsaga ja jaga portsjoniteks. Lõika kitsejuust väikesteks tükkideks ja laota pastale.