Peedi-carpaccio rukolasalsa ja kitsejuustuga

Peedi-carpaccio rukolasalsa ja kitsejuustuga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:30 h

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Carpaccio:

    • 4   Punapeeti (keskmise suurusega)
    • 2   tl Õiemett
    • 2   spl Õunaäädikat
  • Salsa:

    • 50   g Seedripähkleid
    • 70   g Rukola
    • 50   g Bursztyni juustu
    • 50   ml Rapsiõli
  • Lisaks:

    • 100   g Kitse kohupiimajuustu

Ettevalmistus

  1. Pese korralikult peedid ja mähi need alumiiniumfooliumisse. Pane peedid ahju ja küpseta 180 °C juures (kuuma õhu tsirkulatsioonirežiimil) umbes 50 minutit, kuni need on pehmed (kontrolli hambaorgiga).

  2. Sega kausis mesi õunaäädikaga. Koori jahutatud peedid, lõika need õhukesteks viiludeks ja aseta taldrikule. Nirista peale äädika ja mee segu.

  3. Rösti seedripähklid ahjus (180 °C juures, ilma kuuma õhu tsirkulatsioonita, umbes 5–8 minutit) või rasvata pannil.

  4. Riivi Bursztyni juust. Tükelda peeneks rukola, sega see pähklitega ja lisa riivitud Bursztyni juust. Lisa salsale rapsiõli.

  5. Lisa äädika ja meega maitsestatud peediviiludele rukolasalsa ning kitsejuustu tükid.