Puhasta ja haki tšilli. Sega see õli, suhkru, paprikapulbri, tüümiani ja 1 tl soolaga.
Piri-piri kana
Koostisosad
-
- 4 - 5 g Väikest punast tšilli kauna
- 6 spl Oliiviõli
- 1 tl Pruun suhkur
- 1 tl Paprikapulbrit
- 1 tl Kuivatatud tüümian
- Soola
- 350 g Kanakoib
- 2 Värsket küüslauku
Ettevalmistus
Pese kanakoivad, kuivata ja määri need kokku maitseõliga. Prae need ahjukindlal pannil kõrgel tulel mõlemalt poolt umbes 6 minutit.
Vahepeal lühenda pikad küüslauguvarred ja lõika küüslauk horisontaalselt pooleks. Määri küüslaugu lõikepinnad ja kanakoivad maitseõliga. Aseta küüslaugud pannile kanakoibade vahele lõikepinnaga allapoole. Aseta peale kaas ja küpseta ahjus 200 °C juures 30 minutit.
Seejärel eemalda kaas ja keera küüslauk teistpidi. Pane ilma kaaneta tagasi ahju ja küpseta veel 10–15 minutit, mille jooksul niisuta rooga 1-2 korda praest eraldunud mahla või ülejäänud maitseõliga. Kanakoivad on valmis, kui koiva paksemas kohas sisse lõikamisel on nähtav selge mahl.
Serveeri koos küüslauguga. Sobib suurepäraselt ka friikartulite või baguette‘iga ja värske tomati salatiga.