Ettevalmistus
- Taigna jaoks eralda 1 munakollane ja tõsta munavalge kõrvale. Lahusta pärm leiges piimas. Pane kaussi või, 1 muna, 1 munakollane, suhkur ja sool ning sega vispli või köögikombainiga kreemjaks. Lisa pärmisegu ja jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kaane all soojas kohas vähemalt 30 minutit kerkida.
- Vahepeal riivi jämeda ostsikuga martsipan täidise jaoks ja sega see Deluxe pistaatsiakreemiga ühtlaseks massiks. Sõtku pärmitainast uuesti ja rulli ristküliku suuruseks tükiks (umbes 30 x 40 cm). Rulli pikast küljest tihedalt kokku ja lõika pikuti umbes 3 cm paksused ribad. Keeruta taignaribad nööriks. Põimi taignanöörid kokku, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi pärjaks. Suru otsad kokku ja pintselda pärg martsipani-pistaatsiakreemiga.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures ( ülemisel /alumisel kuumusel) umbes 25 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ühtlaseks massiks ja vala pärg sellega üle. Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid.