Pistaatsiapärmitaignapärg

Pistaatsiapärmitaignapärg

TaseKeskmine
Eeltöö30 min
Valmib1:30 t

Ettevalmistus

  1. Taigna jaoks eralda 1 munakollane ja tõsta munavalge kõrvale. Lahusta pärm leiges piimas. Pane kaussi või, 1 muna, 1 munakollane, suhkur ja sool ning sega vispli või köögikombainiga kreemjaks. Lisa pärmisegu ja jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kaane all soojas kohas vähemalt 30 minutit kerkida.
  2. Vahepeal riivi jämeda ostsikuga martsipan täidise jaoks ja sega see Deluxe pistaatsiakreemiga ühtlaseks massiks. Sõtku pärmitainast uuesti ja rulli ristküliku suuruseks tükiks (umbes 30 x 40 cm). Rulli pikast küljest tihedalt kokku ja lõika pikuti umbes 3 cm paksused ribad. Keeruta taignaribad nööriks. Põimi taignanöörid kokku, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi pärjaks. Suru otsad kokku ja pintselda pärg martsipani-pistaatsiakreemiga.
  3. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures ( ülemisel /alumisel kuumusel) umbes 25 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ühtlaseks massiks ja vala pärg sellega üle. Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid.