Pitsasai

Pitsasai image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 25 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 2   Kevadsibulat
    • 100   g Marineeritud päikesekuivatatud tomateid
    • 80   g Rohelisi oliive (kivideta)
    • 200   g Toorjuustu
    • 1   Küüslauguküüs
    •   Soola
    •   Pipart
    • 2   Väikest pitsapõhja (igaüks umbes 250 g ja võib olla eelmisest päevast)
    • 200   g Riivitud hästi sulavat kõva juustu

Ettevalmistus

  1. Puhasta kevadsibulad ja lõika need väikesteks kuubikuteks. Nõruta tomatid ja oliivid ning tükelda need. Sega kõik kokku toorjuustuga. Puhasta küüslauguküüs, pigista see läbi küüslaugupressi, lisa maitse järgi soola ja pipart.

  2. Lõika pitsapõhjad horisontaalselt pooleks. Määri lõikepinnad toorjuustu massiga ja aseta pitsad küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Puista peale riivitud juust. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures umbes 15 minutit. Serveeri koos rohelise salatiga.

  3. Nipp. Pitsasid saab küpsetada ka grillil. Riivitud juustu asemel maitseb hästi ka purustatud lambajuust.