Vahusta munad, suhkur ja sool kreemja konsistentsini. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa munamassile ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa piim ja sega, kuni tekib ühtlane mass. Lase tainal 15 minutit seista.
Poffertjes (Hollandi minipannkoogid)
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 2 g Muna
- 40 g Suhkrut
- Näputäis Soola
- 100 g Jahu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 100 ml Piima
- Õli praadimiseks
- Tuhksuhkur kaunistamiseks
- 2 spl Pehme või
- 2 - 3 spl Apelsinimoos
- 4 tl Apelsiniliköör
Ettevalmistus
Õlita korralikult minipannkookide pann ja aja see soojaks. Täida süvendid umbes kolme neljandiku ulatuses tainaga. Prae pannkooke pool minutit kuni minut, seejärel keera need ümber (seda on eriti mugav teha puidust vardaga) ja prae ka teiselt poolt pruuniks. Võta pannkoogid välja ja pane sooja. Prae ära kogu tainas. Aeg-ajalt õlita panni ja eemalda pisikesi tainajääke.
Jaga pannkoogid kaussidesse ja puista üle tuhksuhkruga. Serveeri või ja moosiga ning soovi korral piserda peale ka veidi likööri.