Porgandi- ja kikerhernesalat

Porgandi- ja kikerhernesalat image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 30 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 500   g Porgand
    • 1   Suur sibul
    • 2   - 3   spl Oliiviõli
    • 1   tl Koriander
    •   Soola
    •   Pipart
    • 400   g Keedetud kikerherned
    • 1   rosmariinioks
    • 200   g Kreeka jogurtit
    • 2   küüslauguküüned
    • 1   - 2   tl Sidrunimahla
    • 100   g Rohelist lehtsalatit
    • 2   spl Röstitud seesamiseemneid

Ettevalmistus

  1. Puhasta ja riivi peenteks ribadeks porgandid. Koori ja haki sibul peenteks rõngasteks. Prae sibulat ja porgandeid aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni need on pehmed. Lisa koriander, sool ja pipar. Seejärel lase neil jahtuda.

  2. Kalla vedelik kikerhernestelt, loputa ja nõruta neid. Pese ja haki rosmariin. Sega see jogurtiga. Puhasta küüslauk ja purusta see küüslaugupressiga, lisa maitse järgi soola, pipart ja sidrunimahla.

  3. Pane kikerherneste ja porgandite segu jogurti sisse ja lase sellel vähemalt 1 tund maitsestuda. Enne serveerimist pese ja kuivata köögirätikuga salat ning rebi tükkideks. Laota salatilehed taldrikule. Maitse porgandisalatit, pane see taldrikule ja soovi korral puista üle seesamiseemnetega.