Röstige jahvatatud mandleid pannil ilma õlita.
Porgandikook
Koostisosad
4
inimest
-
Koostisained 1 lahtikäiva koogivormi (12 cm) jaoks:
- 125 g Cal. blanšeeritud jahvatatud mandlid
- 225 g Jahu
- 180 g Pruun suhkur
- 150 g Õli
- 1 tl Söögisooda
- 0,5 tl Soola
- 250 g Riivitud porgandid
- 3 Muna
- 3 spl Jogurtit
- 2 tl Kaneeli
- 1 pakk Šokolaadinööbid
-
Glasuur
- 250 g Toorjuustu
- 125 g Tuhksuhkrut
- 125 g Võid
- 1 Vanillikaun
- 1 pakk Šokolaadist kaunistused
Ettevalmistus
Segage kokku kuivained, segage üksteise järel juurde õli, riivitud porgandid, jogurt ja üks muna. Seejärel segage juurde šokolaadinööbid, valage tainas koogivormi ja küpsetage 180° juures eelsoojendatud ahjus umbes 30 minutit.
Seejärel võtke kook ahjust välja ja laske vormis jahtuda. Glasuuri valmistamiseks vahustage toorjuust tuhksuhkru ja võiga ning segage hulka vaniljekauna sisu.
Määrige koogile glasuur ja kaunistage šokolaadist kaunistustega.