Porgandimuffinid kergema toorjuustukreemiga

Lidli toitumisnõustaja Elis Videoretsept
Lidli toitumisnõustaja Elis  &  Videoretsept
Porgandimuffinid kergema toorjuustukreemiga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 40 min

Koostisosad

6 tk
    • 80   g Toasooja võid
    • 90   g Pruuni suhkrut
    • 1   Muna
    • 120   g Täisterajahu
    • 1   tl Kaneeli
    • 0,5   tl Küpsetuspulbrit
    •   Näputäis Soola
    • 100   ml Apelsinimahla
    • 1   Porgand
    •   Väike peotäis kreeka või pekaanipähkleid
  • Toorjuustukreem:

    • 180   g Toasooja toorjuustu
    • 80   g Kreeka jogurtit
    • 4   spl Vahtrasiirupit (võid kasutada ka pruuni suhkrut)
    • 75   ml Apelsinimahla

Ettevalmistus

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

  2. Pese, koori ja riivi porgand. Kasuta riivi jämedamat osta

  3. Vahusta või suhkruga. Lisa samal ajal vahustades muna.

  4. Nüüd sega teises kausis kokku täisterajahu, kaneel, küpsetuspulber ja sool.
    Vala kuivained märgadele ning sega kokku.

  5. Nüüd lisa juurde ka apelsinimahl ja riivitud porgand. Sega.

  6. Tõsta tainas lusikaga muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 25 minutit.

  7. Kui koogid on ahjus, siis valmista toorjuustukreem. Selleks sega kokku toasoe toorjuust, kreeka jogurt, apelsinimahl ja vahtrasiirup või mõni muu meelepärane magustaja. Kasutades käsimikserit või visplit, sega koostisosad ühtlaseks kreemiks. Maitse, kas soovid veel magustajat lisada.

  8. Kui sul on olemas koogiprints, pane toorjuustukreem pritsi sisse ning seejärel külmakappi. Võid kasutada ka kilekotti või määrida kreemi lihtsalt koogikeste peale. Seni, kuni muffinid on ahjus ja jahtuvad, võiks kreem olla külmkapis.

  9. Kui muffinid on valmis ja veidi jahtunud, pritsi/määri kreem kookidele ja lisa igale koogile ka üks pekaani- või kreeka pähkel.