Aja piim kergelt soojaks. Murra pärm tükkideks ja lahusta koos 25 g suhkruga piimas. Kata kaanega ja lase 10 minutit paisuda.
Portugali croissant’id
Koostisosad
12
tk
-
- 150 ml Piima
- 21 g Pool tükki värsket pärmi
- 75 g Suhkrut
- Näputäis Soola
- 1 Muna
- 2 Munakollast
- 500 g Jahu
- 100 g Pehme või
- Jahu paneerimiseks
- 1 spl Vahukoor
Ettevalmistus
Sõtku ülejäänud suhkur, sool, muna, 1 munakollane ja jahu koos pärmipiimaga ühtlaseks tainaks. Jäta tainas kaetuna soojas kohas kerkima 90 minutiks.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud köögilaual ristkülikukujuliseks leheks(24 × 36 cm, paksusega 1/2 cm). Lõika tainas kuueks ruuduks (12 × 12 cm) ja seejärel lõika need diagonaalselt pooleks. Venita kolmnurgad veidi pikemaks ja rulli neist croissant’id , alustades pikemast äärest. Pane croissant’id küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase neil uuesti 30 minutit soojas kohas kerkida.
Sega kokku ülejäänud munakollane ja koor ning pintselda sellega croissant’e. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 15–20 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks.