Murra pärm tükkideks ja lahusta koos suhkruga 250 ml leiges vees. Sega see kokku maisi- ja nisujahu, soola ja õliga, vajadusel lisa 100–150 ml vett. Sõtku tainast 3 minutit, kuni see on siidine ja ühtlane. Jäta tainas kaetuna soojas kohas 60 minutiks kerkima.
Portugali maisileib
Koostisosad
1
Leib
-
- 30 g Värske pärm
- 0,5 tl Suhkrut
- 250 g maisijahu
- 250 g Nisujahu tüüp 550
- 2 tl Soola
- 1 spl Oliiviõli
- Jahu paneerimiseks
- Maisijahu peale puistamiseks
Ettevalmistus
Lisa tainale veidi jahu, sõtku see uuesti läbi ja vormi üks ümmargune saiapäts (vähemalt 2 cm paksune). Pane sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase sellel uuesti 30 minutit soojas kohas kerkida.
Puista saiale maisijahu ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 °C juures 15 minutit. Aseta ahju kauss külma veega. Vähenda ahju temperatuuri 200 °C kraadile, eemalda veekauss ja jätka küpsetamist veel 35–40 minutit. Leib on valmis, kui see alt koputades „kõlab tühjalt“.
Lase leival jahtuda koogirestil.