Portugali maisileib

Portugali maisileib image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:10 h

Koostisosad

1 Leib
    • 30   g Värske pärm
    • 0,5   tl Suhkrut
    • 250   g maisijahu
    • 250   g Nisujahu tüüp 550
    • 2   tl Soola
    • 1   spl Oliiviõli
    •   Jahu paneerimiseks
    •   Maisijahu peale puistamiseks

Ettevalmistus

  1. Murra pärm tükkideks ja lahusta koos suhkruga 250 ml leiges vees. Sega see kokku maisi- ja nisujahu, soola ja õliga, vajadusel lisa 100–150 ml vett. Sõtku tainast 3 minutit, kuni see on siidine ja ühtlane. Jäta tainas kaetuna soojas kohas 60 minutiks kerkima.

  2. Lisa tainale veidi jahu, sõtku see uuesti läbi ja vormi üks ümmargune saiapäts (vähemalt 2 cm paksune). Pane sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase sellel uuesti 30 minutit soojas kohas kerkida.

  3. Puista saiale maisijahu ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 °C juures 15 minutit. Aseta ahju kauss külma veega. Vähenda ahju temperatuuri 200 °C kraadile, eemalda veekauss ja jätka küpsetamist veel 35–40 minutit. Leib on valmis, kui see alt koputades „kõlab tühjalt“.

  4. Lase leival jahtuda koogirestil.