Praetud võileib

Praetud võileib image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 20 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 300   g Ciabatta
    • 3   spl Võid või õli
    • 2   Tomatit
    • 100   g Viilutatud peekon
    • 160   g Gouda juust
    •   Pipart

Ettevalmistus

  1. Lõika leib 16 viiluks, määri neid 2 supilusikatäie võiga või nõruta peale 2 supilusikatäit õli. Puhasta ja viiluta tomatid.

  2. Lõika peekon risti pooleks ja prae seda pannil 2-3 minutit, kuni see on krõbe. Prae leivaviilud, kuiva küljega allapoole, kuumal pannil 1 minut. Keera need ümber ja küpseta veel 1-2 minutit. Eemalda Gouda juustuviiludelt kile ja lõika need pooleks.

  3. Laota peekon ja tomatid kaheksale leivaviilule ning puista peale pipart. Seejärel puista üle riivjuustuga ja aseta peale ülejäänud saiaviilud. Pane ülejäänud või või õli pannile. Aseta võileivad pannile, kata kaanega ja lase neil välja lülitatud pliidil 2-3 minutit seista, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe.