Provence‘i kalasupp Bouillabaisse

Duc De Coeur
Duc De Coeur
Provence‘i kalasupp Bouillabaisse image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 30 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 1   pakk hiidkrevette Provence
    • 1   pakk Tursafilee
    • 1   pakk Uus-Meremaa rannakarpe
    • 6   tk Tomat
    • 3   spl Neitsioliiviõli
    • 2   tk Sibulat
    • 2   - 3   tk küüslauguküüned
    • 1   pakk Supiköögivilju
    • 1   l Kala- või köögiviljapuljongit
    • 2   spl Tomatipastat
    •   Värske tüümian
    • 2   tl Provence'i vürtsisegu
    •   Loorberilehte
    •   Soola
    •   Pipart

Ettevalmistus

  1. Sulata hiidkrevetid, tursafileed ja Uus-Meremaa rannakarbid pakendil oleva juhiste järgi. Lõika tomatid pooleks ja pane need suurde kaussi. Vala tomatitele keev vesi, seejärel loputa omakorda jääkülmas vees 30 sekundit ja koori neilt koored. Jaota kooritud tomatid neljaks, eemalda südamik ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese, koori ja tükelda supiköögiviljad. Järgmiseks koori ja tükelda sibul ja küüslauguküüned.

  2. Kuumuta suurel pannil neitsioliiviõli ja prae selles sibul ja küüslauk. Lisa kuubikuteks lõigatud supiköögiviljad ja tomatid koos loorberilehtedega, seejärel lisa tomatipasta ja Provence’i vürtsisegu ning sega läbi. Lisa rannakarbid ja prae 1 minut, vala juurde kala- või köögiviljapuljong.

  3. Lisa värske tüümian, maitsesta soola ja pipraga ning hauta. Vahepeal pese hiidkrevetid ja tursk külmas vees ning patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika tursk suutäie suurusteks tükkideks. Lisa mõlemad supile ja lase alandatud temperatuuril podiseda umbes 6-8 minutit. Serveeri kalasupp traditsiooniliselt suures potis, eemalda avamata rannakarbid ning serveeri värske tüümiani ja jämeda pipraga. Head isu!