Rabanadas (portugali röstsai portveiniga)

Rabanadas (portugali röstsai portveiniga) image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 25 min

Koostisosad

6 Portsjonit
    • 200   ml Piima
    • 100   ml Portvein
    • 3   - 4   spl Vedelat mett
    • 3   - 4   tl Kaneeli
    • 2   Muna
    • 1   Eelmisel päeval valmistatud baguette (umbes 250 g)
    • 4   - 6   spl Päevalilleõli
    • 4   tl Pruun suhkur

Ettevalmistus

  1. Sega lamedas kausis piim, portvein, mesi ja 2 teelusikatäit kaneeli. Vahusta sügavas kausis muna. Lõika sai umbes 2 cm paksusteks viiludeks.

  2. Jaga saiaviilud portsjoniteks ja pane need umbes 1 minutiks portveini-piima segusse. Selleks, et vedelik imenduks saia paremini, keera viilud üks kord ümber. Seejärel nõruta saiaviilud, kasta need muna sisse ja prae pannil 1-2 minutit mõlemalt poolt.

  3. Sega ülejäänud kaneel pruuni suhkruga ja kalla taldrikule. Kasta praetud saiaviilud suhkru sisse ja serveeri kohe. Valmista ülejäänud saiaviilud samamoodi.