Sega lamedas kausis piim, portvein, mesi ja 2 teelusikatäit kaneeli. Vahusta sügavas kausis muna. Lõika sai umbes 2 cm paksusteks viiludeks.
Rabanadas (portugali röstsai portveiniga)
Koostisosad
6
Portsjonit
-
- 200 ml Piima
- 100 ml Portvein
- 3 - 4 spl Vedelat mett
- 3 - 4 tl Kaneeli
- 2 Muna
- 1 Eelmisel päeval valmistatud baguette (umbes 250 g)
- 4 - 6 spl Päevalilleõli
- 4 tl Pruun suhkur
Ettevalmistus
Jaga saiaviilud portsjoniteks ja pane need umbes 1 minutiks portveini-piima segusse. Selleks, et vedelik imenduks saia paremini, keera viilud üks kord ümber. Seejärel nõruta saiaviilud, kasta need muna sisse ja prae pannil 1-2 minutit mõlemalt poolt.
Sega ülejäänud kaneel pruuni suhkruga ja kalla taldrikule. Kasta praetud saiaviilud suhkru sisse ja serveeri kohe. Valmista ülejäänud saiaviilud samamoodi.