Ratatouille tuunikala steigiga

Ratatouille tuunikala steigiga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 45 min

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Köögiviljad:

    •   Primadonna oliiviõli
    • 50   g Sibulat
    • 2   Küüslauguküünt
    • 500   g Köögivilju (paprika; baklažaanid; suvikõrvits)
    •   Meresool
    •   Must pipar
    • 2   spl Kuiva valget veini
    • 6   spl Freshoni hakitud kooritud tomateid
    •   Värske basiilik
  • Kartulid:

    •   Taimeõli
    • 400   g Väikseid kartuleid
  • Tuunikala:

    • 4   Tuunikala steiki
  • Ürdivõi:

    • 4   spl Võid
    • 1   tl Worcesteri kastet
    •   Meresool
    •   Must pipar
    • 2   tl Dijoni sinep
    • 2   Küüslauguküünt
    •   Värske petersell
    •   Sidrunimahla
  • Tapenaad:

    • 50   g Musti kivideta oliive
    • 1   Küüslauguküüs
    • 1   spl Petersell
    •   Oliiviõli

Ettevalmistus

  1. Eelsoojendatud pannil prae oliiviõlis peeneks hakitud sibula ja küüslaugu viilud. Lisa tükkideks lõigatud baklažaanid ja paprika, sool ja pipar. Seejärel lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits. Vala kõik veiniga üle ja lase haududa. Lisa konserveeritud tomatid ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Vahetult enne lõppu lisa hakitud basiilik.

  2. Lõika koorega keedetud kartulid pooleks ja prae pannil väikese koguse õliga, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpuks lisa neile sool.

  3. Maitsesta tuunikalasteigid mõlemalt poolt soola, maitseainete ja veidi oliiviõliga. Küpseta mõlemalt poolt grillpannil nii, et need oleksid mõõdukalt läbi praetud.

  4. Pane igale steigile tükk ürdivõid ja tõsta steik taldrikule. Kata tuunikalasteik fooliumiga ja lase sellel mõnda aega seista.

  5. Mustad oliivid, küüslauk, supilusikatäis hakitud peterselli ja oliiviõli peenesta blenderis ühtlaseks pastaks – tapenaadiks.

  6. Serveeri steik pooleks lõigatuna koos köögivilja ratatouille‘, kartulite ja oliivitapenaadiga. Võid kaunistada basiiliku lehtedega.