Jahvata kõrvitsaseemned peeneks ja tükelda või kuubikuteks. Sõtku need kiiresti kokku ülejäänud taina koostisosadega, vajadusel lisades umbes 1 sl külma vett. Tee näpud jahuseks ja pane tainas võiga määritud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõduga 20 cm) ning vormi 3 cm kõrgune äär. Torgi kahvliga tainasse augud ja lase vähemalt 1 tund seista.
Ricotta tarte punaste sõstardega
Koostisosad
-
Tainas:
- 20 g Kõrvitsaseemned
- 75 g Võid
- 40 g Tuhksuhkrut
- Näputäis Soola
- 100 g Jahu
- 1 Munakollane
- Jahu paneerimiseks
- Või küpsetusvormi määrimiseks
- Küpsetuspaber ja kuivatatud kaunviljad koogipõhja küpsetamiseks
-
Täidis:
- 250 g Punaseid sõstraid
- 250 g Ricotta
- 100 g Väherasvane kohupiim
- 60 g Suhkrut
- 1 Vanillikaun
- 2 Muna
- 2 tl Tärklist
- 1 - 2 tl Kõrvitsaseemneõli
Ettevalmistus
Kata tainas küpsetuspaberiga ja raputa raskuseks peale kaunvilju. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 8 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos kaunviljadega ning jätka küpsetamist veel 5 minutit. Eemalda ahjust, lase 5 minutit jahtuda ja seejärel vähenda ahju temperatuur 160 °C kraadini.
Vahepeal pese ja puhasta vartest 150 g sõstraid. Sega ricotta, kohupiim, suhkur, vanillikauna viljaliha ja munad ühtlaseks massiks. Sega kiirelt sisse kartulitärklis. Lao tainale 2 supilusikatäit kohupiimamassi, silu ja puista peale marjad. Kata kõik ülejäänud kohupiimamassiga. Küpseta kooki umbes 40 minutit, seejärel jäta see 10 minutiks välja lülitatud ahju jahtuma. Eemalda kook ahjust ja lase sellel jahtuda.
Enne serveerimist pese ülejäänud marjad. Piserda koogile õli ja kaunista sõstardega.