Ettevalmistus
- Lõika sai viiludeks.
- Kuumuta suurel pannil õli, lisa poolitatud küüslauguküüned ja rösti saiaviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta saiad köögipaberile nõrguma.
- Pese piparmünt, eemalda lehed vartelt ja tükelda. Jäta osa hilisemaks garneerimiseks.
- Keeda herneid soolaga maitsestatud vees umbes 3 minutit, nõruta, loputa külma veega ja nõruta uuesti. Tõsta 3 supilusikatäit herneid kaunistamiseks kõrvale.
- Püreesta ülejäänud herned koos pesto, jogurti, sidrunimahla ja väikese koguse tükeldatud piparmündiga ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga.
- Nõruta feta ja lõika viiludeks.
- Määri hernekreem röstitud saiaviiludele.
- Kaunista bruschettad fetajuustuviilude, kõrvale pandud herneste ja ülejäänud piparmündiga. Soovi korral puista peale veidi pipart.