Röstitud sai hernekreemi, feta ja piparmündiga

Röstitud sai hernekreemi, feta ja piparmündiga

TaseLihtne
Eeltöö20 min

Ettevalmistus

  1. Lõika sai viiludeks.
  2. Kuumuta suurel pannil õli, lisa poolitatud küüslauguküüned ja rösti saiaviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta saiad köögipaberile nõrguma.
  3. Pese piparmünt, eemalda lehed vartelt ja tükelda. Jäta osa hilisemaks garneerimiseks.
  4. Keeda herneid soolaga maitsestatud vees umbes 3 minutit, nõruta, loputa külma veega ja nõruta uuesti. Tõsta 3 supilusikatäit herneid kaunistamiseks kõrvale.
  5. Püreesta ülejäänud herned koos pesto, jogurti, sidrunimahla ja väikese koguse tükeldatud piparmündiga ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Nõruta feta ja lõika viiludeks.
  7. Määri hernekreem röstitud saiaviiludele.
  8. Kaunista bruschettad fetajuustuviilude, kõrvale pandud herneste ja ülejäänud piparmündiga. Soovi korral puista peale veidi pipart.