Saksa pannkoogid kirsside, kaneeli ja vanillijäätisega

Saksa pannkoogid kirsside, kaneeli ja vanillijäätisega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 40 min

Koostisosad

6 Portsjonit
    • 400   g Värkseid hapukirsse (või 1 purk konserveeritud hapukirsse netokaal vedelikuta 350 g)
    • 4   Muna
    • 80   g Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 250   g Jahu
    • 0,5   tl Jahvatatud kaneeli
    • 300   ml Piima
    • 2   - 3   spl Võid
    • 4   - 6   palli Vanillijäätis

Ettevalmistus

  1. Pese ja kuivata kirsid ning eemalda kivid. Eralda munavalge munakollasest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahusta munakollased suhkru ja soolaga, kuni tekib paks, kreemjas mass. Sega kokku jahu ja kaneel ning sega koos piimaga munamassi sisse. Seejärel sega sisse ka vahustatud munavalged.

  2. Sulata suurel pannil veidi võid. Vala pannile pool tainast, laota peale pool kirssidest ja küpseta keskmisel temperatuuril umbes 3 minutit. Tõsta pannkook suurele taldrikule või praepanni kaanele, seejärel aseta pannkook tagasi pannile teise poolega allapoole ja prae umbes 2 minutit. Jaga pannkook tükkideks ja jäta see sooja kohta.

  3. Korda protsessi ülejäänud koostisosadega. Serveeri vanillijäätisega.