Seljanka

Seljanka image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 3 h

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Veiselihapuljongi jaoks:

    • 750   g Veiseliha
    • 300   g Köögivilju
    • 2   spl Õli
    • 2   l Vett
    •   Soola
    •   Pipart
    •   Loorberilehte
  • Supi jaoks:

    • 2   Sibulat
    • 100   g Marineeritud kurke
    • 250   g Valget kapsast
    • 300   g Keeduvorsti
    • 300   g Köögivilju
    • 2   spl Õli
    • 2   spl Tomatipastat
    •   Soola
    •   Pipart
    •   Suhkrut
  • Serveerimiseks:

    • 100   g 18% hapukoort
    • 1   Sidrun
    •   Värske till

Ettevalmistus

    Valmista veiselihapuljong:
  1. Pese, kuivata ja lõika liha suurteks tükkideks. Pese ja lõika kuubikuteks tomatid. Prae kahte koostisosa igast küljest kuumas õlis 5–7 minutit. Lisa vett, soola ja pipart, loorberileht ja lase keema. Kata kaanega ja keeda madalal tulel umbes 2 tundi, vajadusel lisades veidi rohkem vett.

  2. Lõika köögiviljad ja liha:
  3. Koori ja haki sibul kuubikuteks. Võta marinaadist välja ja lõika kurgid ribadeks. Pese kapsas ja lõika see õhukesteks ribadeks. Lõika vorst kuubikuteks. Tükelda maitserohelised.

  4. Keeda supp
  5. Kurna puljong ja lõika keedetud veiseliha väikesteks tükkideks. Prae sibul ja kurgid kuumas õlis 2 minutit. Lisa tomatipastat ja prae veidi veel. Lisa tükeldatud köögiviljad ja kapsas ning keeda neid 2 minutit. Vala juurde ettevalmistatud veiselihapuljong ja lase keema. Keeda suppi kaane all madalal tulel 20–25 minutit. Valmistamise lõpus lisa supile hakitud veiseliha ja vorst. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Vala supp kaussidesse ja kaunista väikese koguse hapukoorega. Puista peale hakitud tilli. Vala sidrunile peale kuuma vett, lõika tükkideks ja serveeri supi kõrvale.