Šokolaadikrepid (crêpes) banaani ja karamellikreemiga

Šokolaadikrepid (crêpes) banaani ja karamellikreemiga image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 50 min

Koostisosad

6 Portsjonit
  • Tainas:

    • 40   g Tumedat šokolaadi
    • 2   spl Võid
    • 2   Muna
    • 75   g Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 125   g Jahu
    • 1   tl Kakaod
    • 300   ml Piima
    •   Õli praadimiseks
  • Kreem:

    • 75   g Pehmeid iirisekomme
    • 2   Suurt banaani
    • 1   - 2   spl Laimimahl
    • 200   g rõõsk koor
    •   Tuhksuhkur kaunistamiseks

Ettevalmistus

  1. Tükelda tainale mõeldud šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata koos võiga veevannis. Lase segul jahtuda. Vahusta munad, suhkur ja sool kreemja konsistentsini. Sega sisse šokolaadi- ja võisegu. Sega jahu kakaoga, lisa massile ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa massile piim ja sega, kuni tekkib ühtlane mass. Kata tainas kaanega ja lase sellel vähemalt 30 minutit kerkida.

  2. Vahepeal lõika iirisekommid väikesteks tükkideks. Koori banaanid, purusta need kahvliga ja sega laimimahlaga. Vahusta vahukoor. Lisa vahukoorele iirised ja banaanid ning pane jahtuma.

  3. Prae valmistatud tainast õliga määritud pannil üksteise järel kuus õhukest pannkooki – mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit. Hoia neid soojas, kuni kõik pannkoogid on valmis. Kata pannkoogid banaani-karamellkreemiga, pane need neljaks kokku ja puista üle tuhksuhkruga.